Naslovnica

Flota

Red plovidbe - Cijene - Prodaja karata

Povijest

Galerija

Kontakt


Tražilica putovanja

 Datum putovanja:

 

 

  Počni ispočetka

Obavijesti

Pravilnik G&V Line

Pravni kutak

Mediji - prenosimo

Brodarske tvrtke

Korisni linkovi

Korisne informacije

Vremenska prognoza

Zanimljivosti

Praznici u Hrvatskoj


Mediji - prenosimo

Donacija brodara G&V line-a domu Maslina

Izlet djece doma "Maslina" na otok Mljet
zletom svih 23 štićenika dubrovačkog doma za djecu "Maslina" na otok Mljet na orgininalni je način završena humanitarna akcija koja je pokrenuta organizacijom koncerta u sklopu ovogodišnjeg festivala „Ana u Gradu“.Brodarska tvrtka "GV Line" donirala je prijevoz djeci i odgajateljima do Mljeta.

Objavljeno 02.10.13


Opširnije na: dubrovacki.hr/clanak/55934/izlet-djece-doma-maslina-na-mljetu

G&V line dobio dvije brzobrodske i jednu brodsku liniju

U Agenciji za obalni linijski pomorski promet u Splitu u četvrtak 20. lipnja 2013. godine potpisani su koncesijski ugovori za 23 trajektne linije, 13 brzobrodskih i šest klasičnih brodskih linija temeljem kojih će se one održavati do 31. prosinca 2016. godine. Tvrtka G & V Line d.o.o. iz Dubrovnika dobila je koncesiju za održavanje brzobrodskih linija 9406 Zadar-Sali-Zaglav-(Veli Iž) i 9807 Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra-Polače-Korčula-Lastovo, te brodskih linija 405 Rava-Iž-Zadar i 405a Sali-Zaglav-Zadar.

Objavljeno 20.06.13


Opširnije na: tinyurl.com/q2zl8tg

ZA BRZOBRODSKE LINIJE PRISTIGLA 41 PONUDA

U nazočnosti članova stručnih povjerenstava i predstavnika brodara u ponedjeljak 13. svibnja 2013. godine u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu otvorene su  ponude prispjele na natječaj za dobivanje koncesije za održavanje 14 brzobrodskih linija.Brodar G & V line d.o.o. dao je ponude za linije 9406, 9502 i 9807,  te za linije 9404 i 9404 a.

Objavljeno 14.05.13


Opširnije na: tinyurl.com/pd2jg3a

PONIŠTEN NATJEČAJ ZA KAPRIJE I ŽIRJE

Odlukom Upravnoga vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet od 28. rujna 2012. poništen je javni natječaj za izbor koncesionara za održavanje državne brzobrodske linije 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik, raspisan 15. lipnja 2012. godine. Time je Upravno vijeće prihvatilo mišljenje Stručnoga povjerenstva čiji je zaključak da nijedna od ponuda nije zadovoljila uvjete natječaja.

Objavljeno 22.10.12Opširnije na: tinyurl.com/qjcvwhf

ČETIRI PONUDE ZA LINIJU DO KAPRIJA I ŽIRJA

Na natječaj za dobivanje koncesije na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik javila su se tri brodara s ukupno četiri ponude: G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika s dvije, te Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita i T.U.O. Mankul iz Zadra s po jednom.

Objavljeno 20.08.12


Opširnije na: tinyurl.com/ojwepeo

‘Postira’ i ‘Nona Ana’ ponovno plove u Luku Šipansku

Županijska lučka uprava Dubrovnik službeno je izvijestila da su radovi na rekonstrukciji i dogradnji pristana u toj luci gotovi.

Objavljeno 19.06.11


Opširnije na: http://tinyurl.com/6x2njuh

Peticijom izborili katamaran do Dubrovnika

Zahvaljujući peticiji i prosvjedima Mljećana uspostavljena je svakodnevna linija katamaranom "Nona Ana" između mljetskih Polača i Dubrovnika.

Objavljeno 19.10.09


Opširnije na: dubrovacki.hr/clanak/12266/mljecani-peticijom-izborili-katamaran-do-dubrovnika

Mljećani spremni na blokadu luka zbog katamarana

Mljećani su spremni blokirati luke u Nacionalnom parku ako se ne prihvati njihov prijedlog da katamaran "Nona Ana" na državnoj brzobrodskoj liniji prema Dubrovniku svakodnevno isplovljava iz Polača. Naime, katamaran iz Dubrovnika od 1. listopada po novom plovidbenom redu svaki dan plovi do Mljeta i nazad, ali ne stiže u luku u Polačama, već samo Sobru. Isplovljavanje iz Polača predviđeno je samo vikendom.

Objavljeno 03.10.09


Opširnije na: dubrovacki.hr/clanak/11747/mljecani-spremni-na-blokadu-luka-zbog-katamarana

Na otoke prevezli 15 posto više putnika

Unatoč vrlo lošim i gotovo katastrofalnim najavama početkom ovogodišnje turističke sezone, dio se dubrovačkih malih brodara može čak pohvaliti kako su ne samo ponovili prošlogodišnje rezultate, nego ih čak i osjetno nadmašili.

Objavljeno 24.08.09


Opširnije na: slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/67089/Default.aspx

Zadar: manje izmjene u plovidbenog redu na blagdan Vele Gospe

Za Iž i Ravu na jednoj, te Rivanj, Sestrunj, Božavu i Zverinac na drugoj liniji za koje koncesije ima dubrovački "G&V line", do daljnjega će prometovati katamaran "Broč".

Objavljeno 14.08.09


Opširnije na: slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/65822/Default.aspx

Katamarani u kvaru, ali stiže ‘Broč’

Koncesiju na obje linije ima dubrovačka tvrtka G&V line u vlasništvu Lenka Garbina. Nakon kvara na dva svoja brza broda, unajmio od splitske tvrtke NLP katamaran ‘Broč’ koji će u petak preuzeti plovidbu na tim linijama.

Objavljeno 13.08.09


Opširnije na: slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/65737/Default.aspx

„Nona Ana“ s Korčule i Lastova

Katamaran 'Nona Ana', koji dva puta dnevno plovi na redovitoj brzobrodskoj liniji Dubrovnik-Mljet, u glavnoj sezoni produžavat će plovidbu sve do Korčule i Lastova. Od 1. srpnja do 31. kolovoza katamaran će prometovati do Korčule svakog ponedjeljka, utorka, srijede, četvrtka i subote, te do Lastova samo utorkom i četvrtkom.

Objavljeno 30.06.09


Opširnije na: dubrovacki.hr/clanak/8615/nona-ana-s-korcule-i-lastova

Prosvjed Lopuđana: Imamo pravo na brzobrodsku liniju

Svjesni smo da u trenutačnoj krizi ne može doći neki novi brod, pa mi ne tražimo ništa posebno, nego samo da katamaran ‘Nona Ana’, koji održava brzobrodsku liniju sa Šipanom, tiče i Lopud, poručuju mještani.

Objavljeno 20.04.09


Opširnije na: slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/51170/Default.aspx

Brodari zbog većih potpora odustali od prosvjeda

Predstavnici Udruge hrvatskih linijskih brodara i Agencije za obalni linijski pomorski promet na današnjem sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture postigli su dogovor o načinu isplate povećanih potpora zbog stalnoga rasta cijena goriva, pa je blokada luka koju su brodari najavili za subotu otkazana, priopćeno je iz Agencije.

Objavljeno 02.07.08


Opširnije na: business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a7cedd1c-809c-4e8e-9d6b-d7018d9d1ee2

Bez dogovora između Agencije i privatnih brodara

Bez dogovora o načinu isplate brodarskih subvencija.Predstavnici Udruge hrvatskih linijskih (malih) brodara i Agencije za obalni pomorski promet na jučerašnjem sastanku u Splitu nisu se dogovorili o načinu isplate povećanih potpora (subvencija) brodarima zbog stalnog rasta cijena goriva, priopćeno je nakon sastanka.

Objavljeno 01.07.08


Opširnije na: business.hr/Default2.aspx?ArticleID=efb9133f-b161-428e-a853-187c78450e87

Prosvjed privatnih brodara

Zbog ignoriranja države brodari 1. srpnja prosvjeduju kašnjenjem. Zbog prosvjeda brodara okupljenih u Udruzi hrvatskih linijskih brodara u utorak 1. srpnja brodovi na redovitim brzobrodskim linijama za otoke isplovit će sa zakašnjenjem od sat vremena.

Objavljeno 01.07.08


Opširnije na: business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d4ce0051-f5ff-4392-935f-f88e25c0df98

G&V line d.o.o. nominiran u kategoriji malih trgovačkih društava za Zlatnu plaketu

Plakete Zlatna kuna najuspješnijim poduzetnicima Dubrovačko - neretvanske županije u 2007.godini uručene su u sklopu obilježavanja 200. obljetnice Dubrovačke komore na svečanosti održanoj u petak u tvrđavi Revelin.
Iako među tri nominirana, u kategoriji malih trgovačkih društava, G&V line d.o.o. ove godine nije dobio nagradu već je za najuspješnije poduzeća proglašen je Lujo kamen d.o.o. iz Visočana.

Objavljeno 13.06.08


Opširnije na: tinyurl.com/4ev3cc

NOSTALGIJA ZBOG PLOVILA U “STAND BY” ARANŽMANU

Brod za sprovode i vjenčanja
Brod "Anamarija" izgubio je na žalost mnogih "pripetavanje" i koncesiju sa sporijim i manje komfornim Jadrolinijinim brodom "Lara" na državnoj brzobrodskoj pruzi za otoke Iž i Ravu. Još dugo će trajati "tiha patnja" stanovnika spomenutih otoka za ovim brodom kojim su proteklih šest godina bili više nego zadovoljni. Boduli ne propuštaju niti jednu prigodu a da ne iskažu svoju žal za "starom dobrom Anamarijom". Pa kako i ne bi, kompariraju li to s ovom novom "vezom", kad im je ona nakon obavljenih poslova u gradu, fakat bila zajednički "dnevni boravak" do isplovljenja natrag svojim domovima.


Vlasnik kompanije "G&V line" odnosno ovog broda, gospar Lenko Garbin, stari je i prokušani turistički djelatnik, koji s putnicima ima itekako bogata iskustva i zna kako im ugoditi. Na brod ste mogli doći i sjediti satima prije isplovljenja, čitati kakvu knjigu, štampu, gledati TV, moliti krunicu ako vas je volja ili naprosto meditirati, odmarati se...ili ako ništa drugo, a ono skloniti se od kiše i vjetra. Po potrebi mogli ste dodatno sve što ste kupili odložiti na sigurno u "skladište" ovog broda, a katkada je toga bilo i pozamašnijih gabarita. Za razliku od drugih brodara, koji vas i dan-danas službeno primaju na brod - sat vremena prije partence, što je u "tramakivanjima" bodulima ovakva solucija itekako puno značila.

Objavljeno 18.07.07


Opširnije na: www.057info.hr/voxpopuli/brod-za-sprovode-i-vjencanja

Nona Ana će spojiti Lastovo i Dubrovnik

Stanovnici Lastova od sljedećeg tjedna imat će veliki razlog za zadovoljstvo. Naime, od utorka će na liniji Dubrovnik–Lastovo ploviti redovita državna brzobrodska linija.

Prvi put nakon Drugog svjetskog rata taj otok će na taj način biti povezan sa svojim županijskim središtem – Dubrovnikom. Brzu brodsku liniju između Dubrovnika i Lastova obavljat će tvrtka G&V Line iz Dubrovnika koja radi po državnoj koncesiji, a prema Lastovu će ploviti brzi katamaran Nona Ana.

Objavljeno 29.06.07


Opširnije na: www.net.hr/putovanja/page/2007/06/29/0504006.html

POTPISANI PRVI UGOVORI, POČEO SEZONSKI RED PLOVIDBE

U Agenciji za obalni linijski pomorski promet u Splitu potpisani su  prvi ugovori s brodarima kojima su dodijeljene koncesije za održavanje brzobrodskih i brodskih linija na Jadranu do 2013. godine. Ravnatelj Agencije kap. Ivan Franičević prve je ugovore potpisao s direktorom dubrovačke tvrtke G & V Line d.o.o. Lenkom Garbinom i predsjednikom uprave Split Toursa d.d. kap. Matom Vitaljićem.

Objavljeno 01.06.07


Opširnije na: www.tinyurl.com/6qhzqn

U ŽK Zadar održano usklađivanje sezonskih redova plovidbe

U Sektoru za promet i veze ŽK Zadar 25. svibnja održan je sastanak čija je glavna tema bila usklađivanje sezonskih redova plovidbe koji su bili na javnom natječaju. Sastanku su nazočili predstavnici brodara Jadrolinije, Miatrada, G&V line te predstavnici mjesnih odbora otočkih općina i Komore.

Objavljeno 25.05.07


Opširnije na: www.tinyurl.com/5ubv6y

Sanader naredio vraćanje brodske linije za Mljet

Nakon najave Jadrolinije da će tijekom ljetnih mjeseci ukinuti stalnu trajektnu liniju između Dubrovnika i otoka Mljeta, Sanader naložio je Upravnom vijeću Agencije za obalni linijski pomorski promet da povuče takvu odluku.

Objavljeno 20.05.07


Opširnije na: www.javno.com/hr/hrvatska/clanak.php?id=45714

Udruga brodara: Laž je da se nije pogodovalo Jadroliniji

Brodari traže da Vlada smjeni Upravno vijeće Agencije, koje je pogodovalo državnom brodaru
Ističu kako ovim dopisom prekidaju sve daljnje javne polemike jer "su sada na potezu USKOK i Državno odvjetništvo". I dalje stoje kod zahtjeva da Vlada i resorni ministar smijene Upravno vijeće Agencije koje je pogodovalo državnom brodaru.

Objavljeno 19.04.07Opširnije na: www.poslovni.hr/40172.aspx

Udruga linijskih brodara: Država štiti Jadrolinijin monopol

Predsjednik udruge Vitaljić poziva Vladu da smijeni Upravno vijeće Agencije za linijski promet jer je 'prekršilo zakone i uvjete natječaja'

Šokirani smo odlukom Upravnog vijeća Agencije o dodjeli koncesija na brzobrodskim linijama jer je u suprotnosti sa Zakonom o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu te svim uredbama i pravilnicima vezanim za ovaj Zakon kao i povredu Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, kazao je predsjednik Udruge hrvatskih linijskih brodara Mate Vitaljić na jučer sazvanoj konferenciji za novinare. Održana je dan nakon što je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet objavilo odluke o koncesijama na 12 državnih brzobrodskih i jednoj klasičnoj brodskoj liniji.

Objavljeno 13.04.07


Opširnije na: www.poslovni.hr/39625.aspx

Reakcije brodara na provedbu natječaja

PREDMET: Reakcija na priopćenje kap. Ivana Franičevića, ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet, objavljeno na web stranici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka pod naslovom: „Pri dodjeli koncesija za brzobrodske i klasične linije nije bilo pogodovanja nijednom brodaru“: 6. Na linija Zadar – Iž- Rava Agencija je svojim obrazloženjem potpuno okrenula smisao propisanog zakona, koji kaže da Agencija može dozvoliti sporije brodove na nekoj liniji, samo u slučaju da se nitko ne javi na natječaj s brodom traženih karakteristika, u ovom slučaju 16 čvorova. U protivnom, tvrtka G&V Line, koja se natjecala s brodom brzine 16 čvorova, mogla je napraviti ponudu na brzinu od 4 čvora, pa bi i njena ponuda bila kudikamo niža i povoljnija.

Objavljeno 18.04.07


Opširnije na: www.jadranbrod.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15919

G&V line iz Dubrovnika dobio dvije linije

Jadrolinija dobila osam od 12 brzobrodskih linija, dvije linije dobio je dubrovački G&V Line, a po jednu UTO 'Kapetan Luka' iz Krila Jesenice, Mia Trade iz Zadra i Split Tours iz Splita.
Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet danas je objavilo odluke o koncesijama na 12 državnih brzobrodskih i jednoj klasičnoj brodskoj liniji, a na jednoj brzobrodskoj pruzi natječaj je poništen. Na natječaj se javilo osam hrvatskih brodara s ukupno 39 ponuda.

Objavljeno 11.04.07


Opširnije na: www.tinyurl.com/5pecp3

Završen natječaj za koncesije: osam brodara, 39 ponuda

Na javni natječaj za davanje koncesija na obavljanje javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnim brzobrodskim i klasičnim brodskim linijama, što ga je 16.prosinca 2006. godine raspisalo Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu javilo se osam hrvatskih brodara. Za održavanje 13 brzobrodskih i jedne klasične brodske linije oni su dostavili ukupno 39 ponuda.

Objavljeno 12.03.07


Opširnije na: www.tinyurl.com/6mhuzn

JAVNI NATJEČAJ ZA DAVANJE KONCESIJE

Na sjednici održanoj u Splitu u subotu 16.prosinca 2006. godine Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijela je odluku o raspisivanju javnoga natječaja za koncesiju na brzobrodskim linijama.

Objavljeno 29.12.06


Opširnije na: www.tinyurl.com/645zns

POTPISANI DODATCI UGOVORA ZA BRZOBRODSKE LINIJE

Ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet kap.Ivan Franičević potpisao je dodatke ugovora sa svim hrvatskim brodarskim tvrtkama čiji brodovi plove na državnim brzobrodskim linijama do otoka.

Objavljeno 29.12.06


Opširnije na: www.tinyurl.com/5wlgxa

Sedam se brodara udružilo protiv Jadrolinije

U Udruzi hrvatskih linijskih brodara smatraju da se Uredbom o kriterijima za linijski prijevoz pogodovalo riječkoj državnoj kompaniji

Domaći linijski brodari osnovali su u Splitu Udrugu hrvatskih linijskih brodara koja bi trebala pridonijeti demonopolizaciji tržišta i poboljšanju kvalitete putničkog prijevoza. Udruga okuplja sedam od deset privatnih brodskih prijevoznika koji djeluju na području Hrvatske, a zajedno raspolažu s 19 brodova (trajekata, hidroglisera i katamarana).
Motiv njihova povezivanja natječaj je za linijske koncesije, koji bi Vlada trebala raspisati tijekom listopada. Dosad su, prema mišljenju brodara, koncesije štitile monopol državnog brodara Jadrolinije. Udruga će pregovarati s Ministarstvom pomorstva oko cijena karata i subvencija za prijevoz. Udrugu će predvoditi kapetan Mate Vitaljić iz Split Toursa, a za članove predsjedništva izabrani su Mirjana Šarin, direktorica zadarskog Miatoursa i Lenko Garbin, prvi čovjek dubrovačkog G&V Linea.“Kroz udrugu brodari će se zajedno prezentirati i pokušati izboriti za bolju poziciju na tržištu.

Objavljeno 09.10.06Opširnije na: www.poslovni.hr/Content/Article.aspx?id=23934

Junaci mora: Dubrovcanin Ivo Svetac

Ivo Svetac je 1. lipnja ove godine spasio život teško ozlijeđenom Zagrepčaninu Borisu Nendlu prevezavši ga hidrogliserom 'Nona Ana' s Mljeta u Dubrovnik/ Ima junaštva, ima još i mora, i nagrada, ali nagrade s ovako dugom tradicijom kao što je ova »Vjesnikova«, koja nagrađuje heroje mora vjerojatno nema nigdje na svijetu, rekao je glavni urednik »Vjesnika« Krešimir FIjačko
Odluku Odbora za dodjelu PVVa da se pojedinačno priznanje dodijeli kapetanu Ivu Svetcu obrazložio je član Odbora kapetan Tomislav Devčić, ravnatelj Udruge brodara »Mare Nostrum«.

Objavljeno 06.12.02


Opširnije na: www.vjesnik.hr/Pdf/2002\12\06\06A6.PDF

Leteca »Nona Ana« Zagrepcaninu spasila život

Trinaestmetarska jedrilica tipa »Jeanneau 422« je 1. lipnja ove godine jedrima punim maestrala klizila morem od Dubrovnika prema Mljetu. U toj ljepoti jedrenja u orcu na njoj su užzvali prijatelji poduzetnici iz Dubrovnika, Splita i Zagreba, Mario Cebulc, Nedjeljko Bosškovic, Mislav Olujic, Dževdet Voljevica i Boris Nendl.

Objavljeno 05.06.02


Opširnije na: www.vjesnik.hr/Pdf/2002/10/06/15A15.PDF

"Nona Ana" Zagrepčaninu spasila život

Samo zahvaljujući “ludo” brzoj plovidbi od Mljeta do Dubrovnika te nesebičnosti posade katamarana “Nona Ana”, ali i zauzimanju liječnika te brojnih “običnih ljudi”, spašen je život zagrebačkom elektroničaru ing. Borisu Nendlu. On se sada uspješno oporavlja na odjelu Urologije dubrovačke Opće bolnice i svega se, zbog pretrpljenoga šoka i “produljenog” djelovanja sredstava protiv bolova, slabo sjeća. Ipak, uspio nam je reći kako je zahvalan svima koji su mu pomogli nakon jedrenja u vodama Mljeta.

Objavljeno 05.06.02


Opširnije na: arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020605/crnakronika03.asp

Privatni brodari žrtve su harača!

ĆAKULA NA RIVI KAP. LENKO GARBIN,
PREDSJEDNIK UDRUGE PRIVATNIH BRODARA

Objavljeno 18.01.02


Opširnije na: arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020118/prilozi.htm

VLASNIK BRODA "ANAMARIJA" LENKO GARBIN SNIZIO CIJENU PUTNIČKE KARTE

IŽANI I RAVLJANI PUTUJU JEFTINIJE
Garbin je, kaže, od uvođenja brzobrodskih veza predlagao da se cijene karata izjednače s onima na redovitim linijama "Jadrolinije" za iste otoke — Navodno je dobio od ministarstva suglasnost, pa Ižani i Ravljani kartu plaćaju četiri kune jeftinije!

Objavljeno 11.12.00


Opširnije na: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20001211/zadar.htm

BRZE BRODSKE PRUGE DO OTOKA KREĆU 1. LIPNJA

Na natječaj, koji bi trebao biti okončan otvaranjem ponuda u srijedu, stručnjaci i dalje gledaju kao na svojevrstan pokus.
Ključna je bila nesigurnost redovitih isplata subvencija, ali i drugi uvjeti natječaja koje je kap. Lenko Garbin, vlasnik tvrtke G&V Line, čiji brod Anamarija treba ploviti do zadarskih otoka, nazvao ne samo "izrazito nepovoljnim" nego i "neokolonijalističkim"!

Objavljeno 27.05.00


Opširnije na: www.arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000527/kolumne.htm

Na liniji 5. Rava-M. Rava-Iž Veli-Iž Mali-Zadar koncesija je dodijeljena tvrtki G&V Line

Tijekom sezone 40 posto povećani kapaciteti u pomorskom prometu.
Dio linija na kojima se ne očekuje toliki broj turista koji bi omogućio njihovu profitabilnost subvencionirat će se iz proračuna. Za subvencije takvih linija u proračunu je za Jadroliniju predviđeno 170 milijuna kuna, a za subvencije brzobrodskih linija 30 milijuna kuna. Za koncesije za 11 takvih brzobrodskih linija bila su raspisana dva natječaja, a Ministarstvo je danas objavilo i njihove rezultate.

Objavljeno 26.04.00


Opširnije na: www.vjesnik.hr/html/2000/04/26/Clanak.asp?r=gos&c=1

NESLAVNA SUDBINA BRODA HEROJA, ZAPUŠTENOG I NAPUŠTENOG U INKOBRODOVOJ LUCI

Brod koji je jugomornarica zapalila u Slanom 1991. godine već deset godina umire na vezu u Inkobrodu i najvjerojatnije će, ako se nešto ne poduzme, potonuti - Vlasnici Lenko Garbin i Stipe Varnica nemaju novca da ga obnove, "Ledi", zakupcu korčulanskog škvera, podrtina smeta, a državu za brod heroj nije briga.

Objavljeno 09.11.01


Opširnije na: arhiv.slobodnadalmacija.hr/20011109/dalmacija.htm

TUŽNI KRAJ JEDNOG OD NAJBOLJIH PUTNIČKIH BRODOVA NA JADRANU

Nakon prvoga bezuspješnog pokušaja obnove u Domovinskom ratu stradalog Perasta i poslije ponovnog razmišljanja da se ide u rekonstrukciju, njegovi su vlasnici, pregledavši veterana ponovno izvučenog na navoz Inkobroda, definitivno odlučili — obnove neće biti!

Objavljeno 01.09.01


Opširnije na: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20010901/pomorstvo.htm

"PERAST" ĆE ZAPLOVITI ILI ZARONITI

Brod "Perast" izvučen je na navoz "Inkobroda" i njegovi će vlasnici nakon pregleda odlučiti hoće li ga obnoviti u izletničke svrhe ili ga potopiti u Pelješkom kanalu kao atrakciju turistima-roniocima

Objavljeno 15.08.01


Opširnije na: arhiv.slobodnadalmacija.hr/20010815/dalmacija.htm

SLOBODNA ISTRAŽUJE SUDBINA BRODA KOJI JE UŠAO U POVIJEST DOMOVINSKOGA RATA NA MORU

Više od sedam godina brod, čiju su posadu četnici hladnokrvno ubili u Slanome, a njega svim silama pokušali potopiti, tiho umire na vezu u Korčuli, a njegov vlasnik Dubrovčanin Lenko Garbin, ostavši bez novca, ali s obiljem verbalne potpore, sprema se »Perasta« prodati u - staro željezo.

Objavljeno 06.07.1999


Opširnije na: arhiv.slobodnadalmacija.hr/19990706/novosti.htm


m/b Nona Ana

Copyright © - G&V Line d.o.o. Dubrovnik