Naslovnica

Flota

Red plovidbe - Cijene - Prodaja karata

Povijest

Galerija

Kontakt


Tražilica putovanja

 Datum putovanja:

 

 

  Počni ispočetka

Obavijesti

Pravilnik G&V Line

Pravni kutak

Mediji - prenosimo

Brodarske tvrtke

Korisni linkovi

Korisne informacije

Vremenska prognoza

Zanimljivosti

Praznici u Hrvatskoj


Pravilnik G&V Line

Pravilnik na brzobrodskim linijama G&V Line d.o.o.

Besplatni prijevoz

Pravo na besplatan prijevoz na osnovi Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu i Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na besplatan prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu, Zakona o povlasticama u unutarnjem putničkom prometu, te Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom državnom saboru imaju sljedeće osobe: učenici i studenti sa prebivalištem na otocima (uz pokaznu kartu) i to u vrijeme trajanja školske, tj. akademske godine (od 1. rujna do 30. lipnja, odnosno do 15. srpnja za studente), umirovljenici i osobe starije od 65 godina sa prebivalištem na otocima (uz pokaznu kartu), zdravstveni djelatnici pri obavljanju prijevoza bolesnika, djeca do 3 godine, te zastupnici Hrvatskog Državnog Sabora.


Invalidne osobe i vojni i civilni invalidi

Invalidne osobe i vojni i civilni invalidi imaju pravo na popust od 75% na cijenu karte i to 4 puta godišnje.


Teret

Na brzobrodskim linijama zabranjen je prijevoz svakog tereta.


Prtljaga

Besplatno se prevozi ručna prtljaga do 20 kg težine. Brodar ne odgovara za štetu nastalu na i u prtljagi koja se prevozi kao ni za gubitak iste.


Kućni ljubimci

Kućni ljubimci smiju se prevoziti samo ako ne predstavljaju opasnost ili smetnju za putnike ili brod i ne smije ih se unositi u zatvorene putničke prostorije već se prevoze u za to određenim spremnicima. Psi moraju imati brnjicu (izuzev psa vodiča slijepe osobe), mačke moraju biti u kutijama, a ptice u krletkama. Za pse i mačke vlasnici moraju imati uvjerenje o obveznom cijepljenju. O prehrani kućnih ljubimaca brigu vodi vlasnik. Vlasnici preuzimaju rizik i odgovornost za eventualne štete na putovanju prouzročene od strane životinja. Brodar ne odgovora za bilo kakve ozljede životinja nastale tijekom putovanja.


Red plovidbe

Brodar G&V Line zadržava pravo izmjene reda plovidbe bez prethodne najave i zadržava pravo opozvati ili izmijeniti svako putovanje u slučaju više sile ili iz tehničkih razloga, te otklanja odgovornost za posljedice nastale zbog kašnjenja broda u liniji iz bilo kojih razloga.


Ukrcaj

Ukrcaj počinje 30 minuta prije polaska broda u početnim lukama ili neposredno nakon iskrcaja u međulukama.


Odustajanje od putovanja i povrat novca

Ako se putnik ne ukrca na brod do polaska broda, novac za kupljenu kartu neće mu biti vraćen.


Gubitak prijevozne karte

Putnik je obvezan prijaviti gubitak karte i kupiti novu.


Doplatci i kazne

U skladu s člankom 605 Pomorskog Zakonika, putnik plaća doplatu ili kaznu, u slučajevima:

1. Kad propusti nabaviti kartu prije ukrcaja na brod, pa se sam prijavi da mu se izda karta na brodu, putnik plaća redovnu prevozninu i doplatak u iznosu od 5 kn.

2. Kada se putnika zatekne na brodu bez valjane karte, a ne može se sa sigurnošću ustanoviti u kojoj se luci ukrcao, naplatit će mu se dvostruka prevoznina od ishodišne luke broda.


Osiguranje putnika

Sklapanjem ugovora o prijevozu (kupnjom karte) putnik je osiguran od pomorskih rizika.


Odgovornost

Brodar ima ograničenu odgovornost u slučaju smrti ili tjelesne ozljede putnika, a štetu isplaćuje u iznosu utvrđenom Pomorskim zakonikom Republike Hrvatske.

TIJEKOM CIJELOG PUTOVANJA PUŠENJE JE ZABRANJENO, KAO I IZLAZAK NA OTVORENE PALUBE !

Uprava G&V Line d.o.o.


m/b Nona Ana

Copyright © - G&V Line d.o.o. Dubrovnik