Naslovnica

Flota

Red plovidbe - Cijene - Prodaja karata

Povijest

Galerija

Kontakt


Tražilica putovanja

 Datum putovanja:

 

 

  Počni ispočetka

Obavijesti

Pravilnik G&V Line

Pravni kutak

Mediji - prenosimo

Brodarske tvrtke

Korisni linkovi

Korisne informacije

Vremenska prognoza

Zanimljivosti

Praznici u Hrvatskoj


Povijest

Tvrtka G&V line d.o.o. osnovana je 01.05.1994. na temelju obrta iz prethodnih godina i 20-ogodišnjeg iskustva rada u nautičkom turizmu sa kojim smo počeli davne 1972.god. Tvrtka je u 100 % vlasništvu obitelji Garbin Lenka.

Svoj prvi brod POLET kupili smo daleke 1972. godine i tako počeli posao koji se proširio na cijelu obitelj. Nakon dvije godine kupujemo jedrenjak ZELENBOR, 1975. godine. 1982. godine kupujemo najljepši od svih, dvojarbolni motorni jedrenjak ANAMARIJA dužine 31 m, širine 6,8 m. Radimo u nautičkom turizmu – krstarenjima. Sa svojih 44 kreveta, u 7 i 14-dnevnim krstarenjima, prevezli smo na tisuće zadovoljnih gostiju duž Jadranske obale, koji su se rado k nama vraćali. Nažalost, naša ljepotica, prekrasna ANAMARIJA u tijeku ratnih djelovanja, u studenom 1991. godine pogođena je neprijateljskim granatama u gruškom akvatoriju, gdje je izgorila i potonula zajedno sa jahtom DREAM. Zajedno s njima, potonuo je i dio naših života i 20 godina predanog rada u turizmu, a mi smo ostali bez sredstava za rad i život.

Dobivši u tom trenu vrlo nepovoljan kredit, kupili smo 1994 svoj prvi poslijeratni brod Monte Kristo, kasnije preimenovan u ANAMARIJA, matične luke Dubrovnik i ponovno se vratili radu u turizmu. Slijedom događanja, suradnjom sa Jadrolinijom, započeli smo rad na održavanju državne linijske plovidbe u Zadru na relaciji za IŽ i RAVU. Novim državnim natječajem 2000 god. pojavila se potreba za daljnjim proširenjem te kupujemo brod NONA ANA i pokrivamo liniju za Mljet, Korčulu i Lastovo. Zbog potrebe da uvijek budemo spremni za plovidbu, što smo prema Ugovoru dužni, kupujemo brod MELITU koji služi kao zamjenski brod i brod za sve ostale potrebe, turističke i druge.

1994.g. započeli smo rad sa samo 2 zaposlena i prerasli u tvrtku sa 50-ak zaposlenika u stalnom radnom odnosu i nekoliko na određeno vrijeme. Slijedeći potrebe dubrovačkog i hrvatskog turizma općenito, 2009 udružili smo se sa turističkom agencijom Dubrovnik Travel i osnovali tvrtku Jadranska krstarenja, te zajednički ušli u projekt kupovine novog event broda SEA STAR, vjerujući kako će dodatna ponuda obogatiti turizam našeg podneblja.


m/b Nona Ana

Copyright © - G&V Line d.o.o. Dubrovnik